torsdag den 15. marts 2012

Grønne varer er dyre varer

I dag er det international forbrugerdag og fokus på, hvordan det er at være forbruger. På Kongens Nytorv hos det europæiske miljøagentur holder Forbrugerrådet, EU og det danske EU-formandskab en konference om bæredygtigt forbrug, og det er god timing.


At handle bæredygtigt er noget, mange forbrugere gerne vil. Men det er også rigtig besværligt. Selv hvis man bare går efter de mest forståelige dele af ' bæredygtig', nemlig miljøforholdene, kan det være svært at være en bæredygtig forbruger: At gå efter Svanen, Blomsten og økologimærket er besværligt og dyrt.

Hvis man desuden gerne vil have sikkerhed for, at der ikke er brugt børnearbejde eller der er givet en ordentlig løn, så er man helt på bar bund som forbruger. Der findes simpelthen ikke noget enkelt, man som forbruger kan gå efter, hvis man vil handle bæredygtigt.

Og det er jo tankevækkende.

Man skal yde en ekstra indsats og betale mere, hvis man gerne vil købe produkter, som belaster vores klode mindre. Det burde selvfølgelig være omvendt. Det bør altid være nemmest og billigst at handle bæredygtigt.

På den internationale forbrugerdag skal vi arbejde for, at forbrugeren ( dvs. os alle sammen) får nemmere ved at finde de bæredygtige produkter, og at afgifter, tilskud, beskatning og leverancer indrettes, så det også bliver det billigste at vælge.

Regeringen har lovet at kigge på afgifterne i Danmark og at se, om ikke de kan tilpasses, så de kommer til at understøtte en bæredygtig udvikling.

Danmarks Naturfredningsforening mener, det haster, og glæder sig til at følge arbejdet.


1 kommentar:

  1. slå to fluer med et smæk og køb kort-rejst kød fra dyr der laver naturpleje, i stedet for at købe (billigt) importeret kød, der iøvrigt ofte huser resistente bakterier

    SvarSlet